Dakdekker Leusden

dakdekker Leusden
Een dakdekker uit Leusden is in te schakelen voor diverse dakwerken. Heeft u een dringende dakreparatie nodig in verband met een daklekkage? Of wilt u een complete dakrenovatie uit laten voeren om de kwaliteit te verbeteren? Ook voor het uitvoeren van structureel dakonderhoud of een periodieke dakreiniging staat een dakdekkersbedrijf voor u klaar.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende werkzaamheden van een dakwerker. Ook krijgt u een indicatie van de kosten. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Of bel naar 085 500 1399 voor direct contact met een dakwerker uit de buurt.

Snel een dakdekker uit Leusden nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op (24/7 bereikbaar!)

Bel naar 085 500 1399

24/7 spoedservice

Lekkage in huis?
Met onze 24uursservice voert een dakspecialist snel een dakreparatie uit.

10 jaar garantie

Wij gebruiken gecertificeerde producten en geven
10 jaar garantie!

Gratis dakinspectie

Schakel een dakdekker uit Leusden
in en profiteer van een gratis dakinspectie!

Daklekkage, 24/7 service

Men denkt vaak dat een daklekkage snel te herkennen is aan druppels aan het plafond. Helaas betekent dit over het algemeen dat de daklekkage al vergevorderd is. Als u last heeft van een daklekkage, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf in te schakelen. De dakdekker voert snel een dakreparatie uit, zodat u geen overlast meer ervaart. Omdat een daklekkage grote schade kan veroorzaken, moet u snel hulp inschakelen. Maak in dat geval gebruik van de 24/7 service in Leusden. Een dakdekker is zo snel mogelijk ter plaatse, zodat uw daklekkage dezelfde avond al gerepareerd is.

Dakreparatie in Leusden

Als u een kleine beschadiging aan uw dakbedekking heeft, dan voorkomt u met een snelle dakreparatie een hoop problemen. Zelfs kleine haarscheuren in uw dakbedekking kan al een grote daklekkage veroorzaken waardoor een dakreparatie noodzakelijk is. Afhankelijk van het soort dakbedekking zal de dakdekker uit Leusden deze vervangen of repareren met behulp van een reparatiestrook. Een dakreparatie aan een schuin dak bestaat vaak uit het rechtleggen of vervangen van enkele dakpannen, of het repareren van de dakgoten. U weet dat u aan een dakreparatie toe bent als er vochtplekken op het plafond verschijnen, uw dakgoten lekken of als de loodslabben beschadigd zijn.

plat dak in Leusden repareren

Plat dak repareren

Het repareren van een plat dak verschilt van een dakreparatie op een hellend daktype. De eerste stap is het opsporen van de daklekkage. Omdat het soms maar kleine scheurtjes zijn, is dit niet altijd eenvoudig. Bovendien hoeft de vochtplek op het plafond geen indicatie te zijn van de exacte locatie van de lekkage. De dakdekker uit Leusden gebruikt hiervoor specialistische technieken, zoals rookgasdetectie. Als de dakdekker de lekkage eenmaal gevonden heeft, is een dakreparatie eenvoudig met behulp van een reparatiestrook. Deze verlijmt hij met de bestaande dakbedekking, zodat het resultaat volledig waterdicht is.

Dakonderhoud

Voorkomen is beter dan genezen: dat geldt uiteraard ook bij dakwerken. Door structureel dakonderhoud te laten plegen, voorkomt u grotere beschadigingen en problemen. Dakonderhoud bestaat grotendeels uit een inspectie van het complete oppervlak. Tijdens het dakonderhoud controleert de dakdekker uw dakbedekking op zwakke punten en kleine beschadigingen. Door deze direct te repareren, verbetert de dakdekker de kwaliteit én verlengt hij de levensduur. Zo voorkomt u op de lange termijn grotere problemen en hogere kosten. Eventueel voert de dakdekker uit Leusden tijdens het dakonderhoud een dakreiniging uit en kunt u er zelfs voor kiezen om een dakcoating aan te brengen. Dit draagt beide bij aan het verlengen van de levensduur van uw dakbedekking.

dakrenovatie in Leusden

Dakrenovatie

In sommige gevallen is een dakreparatie alleen niet voldoende om alle beschadigingen te herstellen en is een dakrenovatie noodzakelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw dakconstructie is aangetast door houtrot. Wanneer een daklekkage onopgemerkt gaat, heeft dit namelijk een negatief effect op de dakconstructie. Als deze verzakt of gewoon wegrot, dan moet u deze laten verstevigen of vervangen door middel van een dakrenovatie.

Wilt u uw dakbekleding volledig vervangen? Ook deze werkzaamheden vallen onder de term dakrenovatie. De kosten van een dergelijke dakrenovatie zijn dan ook volledig afhankelijk van de keuze voor dakbedekking. Zo is bitumen voor een plat dak een relatief voordelige keuze bij een dakrenovatie. Voor een dakrenovatie op een hellend dak zijn betondakpannen de goedkoopste optie.

schoorsteenrenovatie in Leusden

Schoorsteenrenovatie

Ook als u de schoorsteen eigenlijk niet meer gebruikt, is het nog wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Doet u dit niet, dan zal de staat van de schoorsteen zodanig verslechteren, dat deze aan een schoorsteenrenovatie toe is. Bij beschadigd zinkwerk of kapotte voegen vormt de schoorsteen namelijk een groot risico op een daklekkage. Een schoorsteenrenovatie bestaat dan ook uit een aantal verschillende werkzaamheden. Allereerst herstelt de dakdekker uit Leusden het voegwerk en vervangt hij beschadigde stenen. Hierna vervangt hij het zinkwerk en de loodslabben. Tot slot is het mogelijk de schoorsteen tijdens de schoorsteenrenovatie te impregneren, dit voorkomt vochtproblemen in de toekomst.

dakpannen vervangen in Leusden

Dakpannen vervangen

Dakpannen hebben op een hellend daktype gemiddeld genomen een levensduur van ongeveer 30 tot 50 jaar. Zijn uw dakpannen intussen echt aan vervanging toe? Schakel dan een professioneel dakdekker uit Leusden in. Het vervangen van dakpannen is namelijk een flinke klus, die zonder ervaring erg veel tijd in beslag neemt. Een dakdekker uit Leusden zorgt er bovendien voor dat uw woning in de avond volledig is afgedekt, zodat u met een gerust hart kunt gaan slapen. Eerst verwijdert de dakdekker alle oude dakpannen. Daarna begint hij van onder naar boven met het leggen van de nieuwe pannen. Hierbij zet hij de onderste rij én de nokvorsten goed vast, zodat wind er geen grip op krijgt.

Daklekkage? Bel voor spoedservice 085 500 1399!

Een dakdekker uit Leusden verzorgt met spoed uw dakreparatie!

Bel naar 085 500 1399

Nieuw dak

Een nieuw dak is noodzakelijk als uw dakconstructie ernstig is aangetast. Dit is vooral het geval als ongedierte het hout extreem heeft aangetast of als u last heeft van houtrot. Wanneer de dakconstructie na verloop van tijd is gaan verzakken is het meestal voldoende om deze met extra balken te verstevigen. Weet u niet zeker of uw dakconstructie aan vervanging toe is? Een dakdekker uit Leusden adviseert u na een korte inspectie graag over de beste mogelijkheid. Voor het plaatsen van een nieuw dak heeft u vaak een vergunning nodig. Een dakdekker uit Leusden is op de hoogte van de plaatselijke regelgeving en kan u hierover informeren.

Plat of hellend dak in Leusden

Plat of hellend dak?

Dakwerken verschillen bij een plat of hellend dak. Bij een plat dak is het risico op lekkage een stuk groter. Dakwerken bij platte daken bestaan daarom vaak uit het herstellen of vernieuwen van het dakleer. Dakleer is gevoeliger voor neerslag en heeft een kortere levensduur dan betondakpannen, en daardoor vereist een plat dak ook meer dakonderhoud. Een jaarlijkse dakinspectie is daarom erg belangrijk. Een hellend dak is, dankzij de dakpannen, vaak beter beschermd tegen neerslag. Dakwerken bij hellende daken bestaan daarom vaker uit het vernieuwen van enkele betondakpannen of het repareren van dakgoten en het loodwerk. Ook een schoorsteenrenovatie vindt vaker plaats bij hellende daken.

Soorten dakbedekking

Wanneer u de dakbekleding wilt vernieuwen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Elk type dakbekleding heeft z’n eigen voor- en nadelen. In het geval van een hellend daktype kiezen de meeste mensen voor (beton)dakpannen. Dit is namelijk van goede kwaliteit én relatief betaalbaar. Bij platte daken is er een breed aanbod aan dakleer verkrijgbaar: EPDM, bitumen en PVC zijn alle drie populaire keuzes. Wanneer u overweegt de dakbekleding te vernieuwen maar niet weet welk soort dakleer de beste optie is, dan geeft de dakdekker uit Leusden een persoonlijk advies.

dakpannen in Leusden

Dakpannen

Een dakdekkersbedrijf uit Leusden plaatst op hellende daken meestal betondakpannen. Deze zijn namelijk voordelig in aanschaf en kosten gemiddeld slechts €50,- per m². Betondakpannen zijn erg gemakkelijk in onderhoud, omdat ze goed bestand zijn tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Door de manier van plaatsen, is het dakdekkersbedrijf uit Leusden in staat om de betondakpannen in korte tijd te leggen.

bitumen

Bitumen

Bitumen is iets voordeliger dan EPDM. De prijs van bitumen ligt rond de €45,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Bitumen is enorm sterk en heeft een grote waterdichtheid. Van nature is bitumineuze dakbekleding niet elastisch, daarom bewerkt het dakdekkersbedrijf dit met APP of SBS. Het dakdekkersbedrijf rolt de bitumineuze dakbekleding uit over het oppervlak. Hierna snijdt de specialist de bitumineuze bekleding op maat.

PVC dakbedekking in Leusden

PVC

PVC is tevens een geschikte keuze. Dit kost ongeveer €55,- per vierkante meter en heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. PVC heeft als voordeel dat het erg goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Daar komt bij dat PVC 100% recyclebaar is, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Een dakdekkersbedrijf plaatst PVC in diverse kleuren, waardoor u zelf bepaalt hoe de dakbedekking eruit komt te zien.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit Leusden?

Bel naar 085 500 1399 voor direct contact of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Vermoedt u een lekkage in uw bitumineuze dakbekleding maar weet u niet waar? Of vraagt u zich af of uw al toe bent aan een nieuw dak of dakrenovatie? Als u contact opneemt met een dakwerker uit de regio, dan krijgt u een gratis dakinspectie! Tijdens deze dakinspectie doorloopt de vakman het complete bitumineuze dakoppervlak en spoort hij zwakke plekken en een mogelijke lekkage zo snel mogelijk op. Na deze dakinspectie kunt u snel een (plaatselijke) dakreparatie uit laten voeren, om zo problemen te voorkomen.

Voordelen dakdekkersbedrijf Leusden

  • Het dakdekkersbedrijf uit Leusden heeft uw nieuwe dakbekleding in korte tijd geplaatst.
  • Een dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste gereedschappen en middelen.
  • U heeft garantie op het afgeleverde werk.
  • Met de hulp van een dakdekkersbedrijf bent u gegarandeerd van een optimaal resultaat.

dakdekkersbedrijf uit Leusden

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit Leusden? Een dakdekker is in te zetten bij verschillende dakwerken, of u nu een schoorsteenrenovatie wilt laten uitvoeren of dat uw dakgoten aan een reparatie toe zijn. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een indicatie van de kosten voor uw dakwerken. Heeft u met spoed de hulp van een dakdekker nodig voor een dakreparatie? Bel dan naar 085 500 1399 voor direct contact.

Ons werkgebied

Utrecht
Amersfoort
Veenendaal
Nieuwegein
Zeist
Houten
Soest
Leusden
IJsselstein
Woerden